Narum probiotyki z bakteriami Narine, które stymulują przez organizm produkcję własnego interferonu biorącego bezpośredni udział w ochronie przeciwnowotworowej i antywirusowej. Ponadto skutecznie przywraca system odpornościowy organizmu produkując przy tym procesie znaczną liczbę nieszkodliwych, ale silnych “antybiotyków” w organizmie, które łącząc się z jakimikolwiek preparatami medycznymi i artykułami spożywczymi powoduje uwolnienie enzymów promujących całkowite trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów. Do jego właściwości należy także asymilacja pierwiastków śladowych, produkcja niezbędnych aminokwasów, przywracanie właściwego metabolizmu oraz zwiększenie zawartości hemoglobiny we krwi. Narum probiotyki takie jak Narimax został wytworzony przy użyciu czystej kultury bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus odkryty w 1964 roku przez armeńskiego profesora Levona Akopovicha Erzinkyana, który przez długi okres badał rodzaj bakterii acidophilus. W ich trakcie badacz doszedł do wniosku, że wspomniany szczep jest hodowlą probiotyczną i w dużej mierze różni się od innych kultur bakterii acidofilnych pod względem właściwości kulturowych i morfofizjologicznych. Erzinkyan w badaniu poddał analizie między innymi smółkę dziecka odkrywając przy tym bakterie, których nigdy wcześniej nie odnaleziono w przyrodzie. Nowo wynaleziony szczep od tamtej pory dostał swoje oznaczenie jako NV EP 317/402, a w rzeczywistości były to bakterie od człowieka dla człowieka. Użyty do produkcji Narine probiotyk, szczep bakterii jest pobierany z depozytu Centrum Drobnoustrojowego Akademii Nauk Republiki Armenii, który przechodzi okresowe oczyszczanie z możliwych mutacji we włoskich laboratoriach przy użyciu nowoczesnego sprzętu technologicznego. Nazwa Narine pochodzi po prostu od nazwy wnuczki profesora.

You cannot copy content of this page